Make your own free website on Tripod.com

Het Dom Polonii in Pultusk is gebouwd in de 14e eeuw als bosschoppelijk kasteel. In der loop der tijd heeft het kasteel vele verbouwingen ondergaan Het ligt omringd door een park, aan de rivier de Narew, ca. 60 km ten noorden van Warszawa. Thans beschikt het kasteel over 86 overnachtingsplaatsen in appartementen en in een, twee, en driepersoonskamers. Er zijn drie restaurants een cafe en een nachtclub.

Op 60 km ten zuiden van Gdansk ligt de stad Gniew. In deze plaats bevind zich een kasteel dat in de 13e eeuw gebouwd is door kruisridders. In de 17e eeuw heeft het kasteel dienst gedaan als residentie van de toekomstige koning van Polen, Jan III Sobieski. Tegenwoordig is het een touristische bezienswaardigheid dat tevens een hotel herbergt.

Iemand die Krakow bezoekt kan niet om het kasteel Wawel heen. Dit kasteel is in het bezit geweest van de Poolse koningen sind de middeleeuwen. Het herbergt tegenwoordig een grote kunstcollectie van de Poolse Staat. Naast het kasteel bevind zich tevens een kathedraal waar naast de laatste Poolse koningen ook vele belangrijke Polen hun laatste rustplaats hebben gevonden. Voor mensen die van geschiedenis en cultuur houden is het Wawel kasteel een absolute must.

Een gratis informatiepakket over kastelen en paleizen in Polen kunt u via e-mail bestellen:
Meer kastelen in Polen (Engels):