OSWIECIM (AUSCHWITZ)

Op ongeveer 60 km ten zuidwesten van Krakow ligt het concentratiekamp Auschwitz. Het kamp werd in 1940 gebouwd voor Poolse gevangenen. In het begin moest het kamp dienen om Polen te onderdrukken en te vernietigen. Later begonnen de Nazi's mensen uit heel Europa hierheen te brengen, vooral joden uit vele landen alsook Russische krijgsgevangenen en zigeuners. Tegenwoordig zijn de terreinen van het voormalige kamp als museum ingericht.

WIELICZKA

Ten zuidoosten van Krakow ligt de zoutmijn Wieliczka. Deze mijn is meer dan 700 jaar oud en behoort tot de oudste in Europa. Men kan in deze mijn gallerijen, hallen kapellen en talrijke beelden bewonderen die in het zout zijn uitgehakt. Door het speciale micro-klimaat in de zoutmijn (jodium en zout) bevindt er zich tevens een sanatorium.

MALBORK

Aan de oever van de rivier de Nogat ligt de Kruisridders-Burcht Malbork. Men begon met de bouw van deze burcht in 1270 en de burcht was in 1404 klaar. Het is een van de grootste gotische complexen in Europa. Ondanks de beschadigingen uit de 2e Wereldoorlog kan men nog steeds vele muurdecoraties en verschillende collecties - zoals oude wapens - bewonderen

Voor meer informatie over musea in Polen klik hier!:
Vraag een gratis informatiepakket over musea in Polen aan via e-mail !: