Make your own free website on Tripod.com

BISKUPIN

Ongeveer 45 km ten zuiden van Bydgoszcz ligt het openlucht-museum Biskupin. Het museum ligt op de plaats waar in 1933 een dorp uit de 6e eeuw werd ontdekt. Het dorp was oorspronkelijk op een eiland gebouwd en werd omringd door een pallisade die uit meer dan 35 duizend boomstammen bestond. Er stonden meer dan 100 grote hutten en er woonden over de 1000 mensen. Tegenwoordig kan men hier zien hoe de mensen meer dan 1300 jaar geleden geleeft moeten hebben

LAZIENKI

Een van de mooiste paleizen in Warszawa is het Lazienki paleis dat is gelegen op een eiland in een park. Het museum herbergt verschillende collecties in de gebouwen van het paleis. Zoals bv. de Gallerie van middeleeuwse kunst, de Gallerie van Poolse schilderkunst van de 16e- tot de 20e eeuw enz.

ZELAZOWA WOLA

Op 60 km ten westen van Warszawa ligt het dorp Zelazowa Wola. Dit is het dorp waar in 1810 de Poolse componist Fryderyk Chopin geboren werd. Tegenwoordig is het geboortehuis van Chopin een museum waar geregeld nog concerten worden gegeven. Het is zeker aan te raden om bij een bezoek aan Polen zo'n concert bij te wonen.

Een informatiepakket over musea in Polen kunt u via e-mail aanvragen: