HET BIALOWIEZA NATIONAAL PARK

Een van de bekendste Parken in Polen is wel het Bialowieza Nationaal Park. Dit is het oudste Nationale Park in Polen, erkend als Biosfeer Reservaat, en staat bijna helemaal onder strenge bescherming. De koning van dit gebied is ongetwijfeld de Wisent, die verwant is aan de bison in Amerika. Volwassen stieren kunnen een schofthoogte van 2 meter bereiken. Van deze dieren die eeuwen geleden in de bossen van heel Europa leefden, zijn er in het hele Bialowieski Woud - dat het enige toevluchtsoord is van de Wisenten - ongeveer 550.

HET BIEBRZA NATIONAAL PARK

De schatten van de Biebrzanskie Moerassen genieten een staaeds grotere roem. Er zijn in de wereld nog maar weinig van zulk vogelkoninkrijken. Er leven 235 soorten vogels. Op de toeristen-natuurliefhebbers die dit gebied bezoeken, wachten speciaal gekozen, aantrekkelijke routes. Men kan ook langs de Biebrza kano varen en langs de oevers van de moerassen wandelen of fietsen.

HET BABIOGORSKI NATIONAAL PARK

Het Park is gelegen is het Beskid Zywiecki gebergte en omvat tevens de hoogste top van het gebergte - Babia Gora(1725m). Het balngrijkste touristische plaatsje in de omgeving is Zawoja.Ongeveer 90% van het park is bedekt door bossen. Op veel plaatsen hebben de bossen hun oeroude karakter behouden. De Babia Gora is een van de interessantste gebergtes van de Beskiden en staat vooral bekend om de flora en de fauna.

meer natuurparken. Klik hier:
Gratis informatiepakket over Poolse Parken via e-mail :