HET WIELKOPOLSKI NATIONAAL PARK

Dit Park ligt op 15 km ten zuiden van Poznan. Het is een gebied dat zich prima eent voor fietstochten en wandeltochten. Het Park wordt gekenmerkt door bossen en meren, waardoor het tevens uitermate geschikt is voor waterrecreatie.

PIENINY NATIONAAL PARK

De tocht langs de Dunajec door de Pieniny behoort tot de grootste toeristische attracties van Polen. Het is een tocht voor diegenen, die van natuur beweging en emoties houden. De rivier baant zich een weg tussen de bergen en vormt watervallen en stroomversnellingen. De Dunajec stroomt hier snel maar toch moet men 3 a 4 uur aan de tocht besteden, waarbij wij garanderen dat het uren vol emoties en indrukken zullen zijn. U vaart op een houtvlot dat bestaat uit 4 a 5 schuitjes waarin sparretakken zijn verspreid. De schuitjes zijn aan elkaar verbonden met een strop. Tegenwoordig wordt een houtvlot waarmee 8 tot 10 mensen kunnen varen, door twee vlotters in bonte bergkleding gestuurd. Het seizoen duurt van 1 mei tot 30 september.

HET SLOWINSKI NATIONAAL PARK

Het bijzondere aan dit, aan de Poolse kust gelegen park zijn de wandelende duinen. De Hoogste duin meet 42 meter boven het niveau van de zee. Dit Park beschikt tevens over een aantal meren en een groot oppervlak is bedekt met bossen. Dit park is dan ook erg geschikt voor wandelaars en liefhebbers van flora en fauna.

Gratis informatiepakket over de Poolse Nationale Parken via e-mail:
Alle Poolse Nationale Parken (Engels):